Glas in lood reparatie/restauratie of dubbelglas

Reparatie:

Reparatie: Zijn er een of meerdere ruitjes gebarsten, of is een loodje kapot, dan kan het vaak worden gerepareerd. Meestal gebeurd dit bij u thuis.

Restauratie:

Restauratie: Is het lood voor een groot deel in slechte staat, uitgezakt, gebarsten of zelfs helemaal niet meer aanwezig dan spreken we van een restauratie. Ook als er meerdere ruitjes gebarsten/gebroken zijn dan wordt het paneel vaak helemaal opnieuw gerestaureerd. Ik kan u daarin adviseren.

Bij restauratie van ramen en deuren wordt het paneel in z’n geheel uit elkaar gehaald, de ruitjes schoongemaakt, nieuwe ruitjes erin gezet en van nieuw lood voorzien. Het geheel wordt gekit en indien gewenst gepatineerd. Restauratie van ramen en deuren gebeurd in de werkplaats omdat dit meer tijd in beslag neemt.

Werkwijze:

* De ramen worden bij een restauratie door een uzelf gecontracteerde glaszetter gedemonteerd. Deze plaatst ook tijdelijk noodramen. * De glas-in-lood panelen worden gehaald of gebracht en worden na restauratie weer bij u afgeleverd. * De glaszetter plaatst de gerestaureerde glas-in-lood ramen weer terug.

Dubbelglas:

Enkelglas voldoet eigenlijk niet meer aan de huidige tijd. Vooral omdat de huidige energieprijzen blijven stijgen. Originele glas-in-lood ramen zijn vaak verouderd. Het lood is beschadigd of gescheurd, het glas gebroken of kiert. Genoeg redenen om te kiezen voor glas-in-lood tussen dubbelglas. Veel glas in lood ramen kunnen gemonteerd worden tussen dubbelglas. De ramen worden geheel uit elkaar gehaald, schoongemaakt, verkleind en voorzien van nieuw lood.

Echter sommige panelen laten zich niet/niet gemakkelijk verkleinen. Het verkleinen is wel nodig omdat de 3 ruiten van een dikke kitrand wordt voorzien. Een oplossing is dan om voorzet/achterzetramen te plaatsen. (of plexiglas bij gebogen ramen) Glas-in-loodramen uit rijksmonumenten mogen niet tussen dubbelglas gemonteerd worden.

Wilt u een afspraak voor een offerte?

Stuurt u mij 1 of meerdere foto’s van het te herstellen ruitje/paneel. Ik neem spoedig contact met u op voor een offerte of een afspraak bij u thuis. Indien u akkoord gaat met de offerte zal in overleg het glas-in-lood paneel of de deur(en) naar het atelier worden gebracht. Bij een reparatie op locatie wordt er een afspraak geplant. Mail via de contactpagina of rechtstreeks contact@123glasinlood.nl

glas-in-loodraam met wiebertjes tussen dubbelglas