Prijzen glas-in-lood

Wat zijn de prijzen om een glas-in-lood raam te laten maken?

Ramen van glas-in-lood laten maken is in principe altijd handwerk.

Professionele glazeniers hebben zich toegelegd op deze ambacht. U herkend ze aan het lidmaatschap van de glazeniersgilde en/of een erkend diploma. Het is secuur werk. Een glas-in-lood raam bestaat uit kleine stukken glas, ingelegd in loodprofielen. Elk onderdeel gaat door de handen van de glazenier. Omdat het maken van een enkele glas-in-lood raam nogal wat tijd kost en specialistisch werk is liggen de prijzen voor glas-in-lood ramen hoger vergeleken met ruiten van normaal enkel glas. De ramen gaan doorgaans decennialang mee en verfraaien de woning.

Een modern glas-in-loodraam, is voorzien van normaal basic helder glas en onderverdeeld in gelijke rechthoeken.

Een klassiek glas-in-loodraam, hiervoor zult u een hoger bedrag kwijt zijn aan de glazenier dan een modern strak ontwerp. De prijs wordt verhoogd met name door het gebruik van antiekglas en de arbeidsuren.

Stijl van het glas-in-lood raam. Een nostalgisch glas-in-lood raam met een complex patroon. Diagonaal en /of in combinatie met ronde vormen met klassieke kleuren/glas zal meer kosten dan een modern glas-in-lood raam met vlakken van gelijke grootte in normaal transparant glas. Een modern raam heeft niet alleen minder duur glas nodig; het zal ook minder arbeidsuren van de glazenier vergen.

Afmeting glas-in-lood raam. Een klein raam in glas-in-lood zal minder kosten dan een groot glas-in-lood raam. Dat komt omdat er eenvoudigweg veel minder kostbaar glas en lood voor nodig en er ook minder tijd in gaat zitten. Echter kan er een toeslag gevraagd worden voor de duurdere glassoorten zoals mondgeblazen antiekglas. Meestal wordt er gewerkt met een minimaal basisbedrag. Vaak van een halve m2.

Glas-in-lood in dubbelglas

Voor oude monumentale panden is glas-in-lood in dubbelglas niet toegestaan. Voor extra isolatie is een voorzetraam aan de binnenkant wel mogelijk. (Achterzetraam)

Bij de meeste huizen mag het wel. De oorspronkelijke glas-in-lood ramen moeten worden voorbewerkt om terug te kunnen plaatsen in de bestaande kozijnen. Het glas-in-lood paneel wordt tussen 2 ruiten geplaatst.

Een professionele glazenier zal de oorspronkelijke glas-in-lood ramen in de werkplaats verkleinen, versnijden en in (y-)lood zetten. Bij oude huizen zullen de sponningen uitgefreesd worden en/of er komen andere glaslatten voorgeplaatst. De (de)montage, het plaatsen van tijdelijk glas en het terugplaatsen van het glas-in-lood in dubbelglas zal door een andere gespecialiseerde glaszetter worden gedaan. Vaak doen de glas-in-lood zetters dit niet zelf omdat zij voor het terugplaatsen van de dubbelglas ramen niet het specialistische gereedschappen bezitten. U moet rekenen op ongeveer 4-6 weken levertijd. De uitstraling van een glas-in-loodraam in dubbel glas verschilt van een enkele glas-in-lood raam.

De prijzen voor het tussen dubbelglas zetten ligt om en nabij de € 200,00 m2 (incl. BTW en vanaf minimaal 0,6 m2 per raam). Deze prijzen komen bovenop het vervaardigen van het glas-in-lood raam. Dus voor hele kleine ramen zijn de kosten relatief hoog. Toch wordt er voor gekozen ivm de energiekosten en duurzaamheid.

Niet vervangen maar restaureren. Is er van een glas-in-lood raam slechts een enkel ruitje kapot gegaan, dan kunt u kiezen om een bestaand glas-in-lood raam te laten restaureren. U zult in dat geval veel minder kwijt zijn aan de glazenier omdat hij slechts een beperkt aantal stukken glas hoeft te vervangen. Meestal kan een enkel ruitje gerepareerd worden bij u op locatie.

De reparatie van lood kan niet ter plaatse gedaan worden, om de eenvoudige reden dat er niet verticaal gesoldeerd kan worden. Een klein scheurtje kan met glas-in-lood kit behandeld worden. Vaak zijn er echter meerdere loodjes doorgebroken of is het geheel of ten dele verzakt. Dan is het advies om het geheel opnieuw te laten zetten.

De prijzen zijn dus moeilijk op te geven. Het ontwerp, schets, aanpassingen, soort glas en hoeveelheid ramen, en soort lood zijn allemaal unieke factoren die een rol spelen.

Bij een professionele glazenier moet u rekening houden met een basisprijs voor het (op)nieuw zetten van een klein, helder blank glas raam met rechte vlakken vanaf € 170,00 (excl BTW)

Voor een restauratie op locatie vanaf € 75,00

Mail uw wensen voor een passende en offerte. of rechtstreeks naar contact@123glasinlood.nl Eventueel met foto van het ontwerp. Indien mogelijk met de de sponningsmaten. (maat inclusief de glaslatjes) of dagmaat (maat van het glas wat je ziet, dus tussen de glaslatjes, beide kanten)
Graag kom ik bij u langs om u te informeren naar de mogelijkheden.